Duurzaamheid en de CO2-Prestatieladder

De CO2 Prestatieladder is een instrument dat bedrijven helpt bij het reduceren van CO2. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten kan nog veel winst worden behaald in energiebesparing, het efficiënt gebruik van materialen en duurzame energie. Jos van der Graaf BV en Gebr. van der Graaf BV hebben zich als doel gesteld de CO2 uitstoot in 10 jaar met 10% te verminderen gericht op scope 1+2 ten opzichte van referentiejaar 2013.

078 - 616 45 52 contact opnemen

CO2 prestatieladder

Jos van der Graaf B.V. en Gebr. van der Graaf B.V. presteren momenteel op niveau 5 van de CO2 prestatieladder. Met als basisjaar 2013 is het inmiddels gelukt om de jaarlijkse doelstelling met betrekking tot het verminderen van CO2 uitstoot als gevolg van de bedrijfsactiviteiten te realiseren. Ten opzichte van 2013 betekent dat concreet een jaarlijkse vermindering van 13 ton CO2. Gegeven de ervaringen en resultaten tot nu toe, gaan we door op de ingeslagen weg. Daarbij proberen wij als een betrouwbare en milieubewuste partner van en in samerwerking met onze opdrachtgevers de CO2 uitstoot nog verder te beperken. Wij zijn er van overtuigd dat samenwerking de sleutel voor succes is en de aandacht vooral moet worden gericht op scope 3 om tot significante resultaten te komen. 

 

Rapporten en projectplan

Om deze doelstelling te realiseren hebben wij onze energiestromen in beeld gebracht met de daaruit voortkomende CO2 uitstoot. Met deze CO2 Emissie Inventaris hebben wij ons energieverbruik geanalyseerd. Het resultaat daarvan hebben wij vastgelegd in het navolgend rapport : CO2 Emissie inventaris 2023

Sinds 2014 wordt er tevens actief deelgenomen aan een sector / keten initiatief teneinde samen met andere bedrijven het proces naar CO2 reductie uit te voeren. Door het gezamenlijke streven moet het mogelijk zijn om tot nog betere prestaties te komen. Klik hier voor ons sectorinitiatief "PROJECT QI 2014-01" en klik hier voor het meest recente verslag. Klik hier voor ons ketenanalyse "Dieselverbruik".

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid zijn voor Jos van der Graaf belangrijke thema’s. Wij streven er naar ons op dit punt maximaal te onderscheiden. Dit doen wij niet alleen met onze kennis en advisering, want een betere wereld begint bij jezelf. Bij nieuwe investeringen kiezen we zoveel mogelijk voor schone bedrijfsauto’s, machines, roetfilters en andere oplossingen die minder milieubelastend zijn om zo de uitstoot van schadelijke stoffen te minimaliseren.

Waarom kiezen voor Gebr. van der Graaf?

  • Flexibele partner met uitstekende service
  • Lokaal georiënteerd (regio Drechtsteden)
  • Brede kennis en complete dienstverlening
  • Geautomatiseerde efficiënte werkwijze
  • Verzekerd van kwaliteit

Gebr. van der Graaf bv is ISO 9001:2015 en VCA ** gecertificeerd en aangesloten bij de Graafcode

Certificaten

 

 

Wij werken onder andere voor

Gemeenten, ingenieursbureaus, aannemers, bedrijven en particulieren.